Historien om Eidum gårdsbakeri

Jeg (Solvår) har alltid likt å bake, og jeg har drømt om å ha min egen bedrift. Jeg har jobbet som ergoterapeut i mange år og et liv på gården hvor jeg vokste opp var ikke en del av min framtidsdrøm, utferdstrangen og behovet for frihet var desto større. 

Det var da jeg møtte min kjære i Oslo, og min hjemgård ble tilgjengelig-  at vi begynte å vurdere gårdslivet. Jeg koblet grunder-drømmen sammen med mulighetene på gården. Vi flyttet hit til Eidum i 2010 sammen med våre to barn. Vi bygde deler av driftsbygningen på gården til bakeri, og jeg åpnet Eidum gårdsbakeri i starten av desember 2011 – tenk, det er nå over 13 år siden!! 

I de første årene jobbet jeg alene i bakeriet, og satset mest på levering til bedrifter, men med mulighet for folk å komme innom et par dager i uka. Etterhvert ble arbeidsmengden større, og for stor for en person, og da passet det bra at baker Marcus som var fast kunde her ønsket å starte å jobbe sammen med meg. 

I 2017 utvidet vi bakeriet med større produksjonslokale og bygde kafé med uteområde. 

I dag er vi tre ansatte i bakeriet, vi har to faste sjåfører som leverer brød til butikker og bedrifter, og vi har åpen kafé tre dager i uken. 

Min lille idé – et lite frø – som har fått spire og gro. 

Eidum Gårdsbakeri baker brød med enkle og naturlige ingredienser. Vi bruker lite gjær og deigen får heve over natten. Dette gir god og saftig bakverk. Alt stekes i steinovn. Foto: Silje Øksnes Kolås

Baker- og konditormester Marcus Steinigk, eier og daglig leder Solvår L Reinsberg og bakerlærlig Bjørn Johansen